АКТУЕЛНИ ВЕСТИ


Колку Каталонија вложува во фудбалот, колку ние?

Во овие екипи во Каталонија, има регистрирани 233 професионални фудбалери, додека сите останати се водат како аматери, меѓу кои се 114.880 фудбалери во сите младински категории, вклучувајќи ги и оние од женскиот фудбал.

Прочитај повеќе

Дали некој некогаш ќе го надмине Јохан Крујф?

Рекордот, а и татко на модерната Ла Масиа, сеуште го држи Јохан Крујф и веројатно ќе го држи засекогаш.

Прочитај повеќе

Кој стои зад сите Катарски инвестиции во Европскиот фудбал?

„Дали токму зад катарските инвестиции во Европа стојат Британско-Холандските две најголеми нафтени компании?“. (зад кои неофицијално сите знаат дека стојат Британското и Холандското кралско семејство)

Прочитај повеќе