АКТУЕЛНИ ВЕСТИ


Зошто треба „душекџии“, а не „јорганџии“?

Само во три земји од Балканот може сеуште да се сретне терминот „јорганџии“ кои во далечните 60-години од минатиот век го воспоставиле дел од „српските“ новинари што едноставно на „своја рака“ погрешно го превеле зборот „колчон“ што нема никаква врска со „јорган“-„едредон“

Прочитај повеќе

Како до соси карнет на ФК Барселона?

Сите оние кои сакаат да станат Соси или да го продолжат своето членство од минатата сезона во единствената официјална пења на ФК Барселона во Македонија и сакаат да се придружат на нашата голема црвено-сина фамилија, можат да ги следат инструкциите во информативниот текст.

Прочитај повеќе