АКТУЕЛНИ ВЕСТИ


Барселонизмот во годините на режим, апсења, убиства, славје и шест Купа!

Оттука почнува историјата на денес еден од најголемите фудбалски брендови на планетата. За само неколку дена потоа е одигран и првиот официјален фудбалски натпревар против англичаните во Барселона.

Прочитај повеќе

Колку Каталонија вложува во фудбалот, колку ние?

Во овие екипи во Каталонија, има регистрирани 233 професионални фудбалери, додека сите останати се водат како аматери, меѓу кои се 114.880 фудбалери во сите младински категории, вклучувајќи ги и оние од женскиот фудбал.

Прочитај повеќе

Дали некој некогаш ќе го надмине Јохан Крујф?

Рекордот, а и татко на модерната Ла Масиа, сеуште го држи Јохан Крујф и веројатно ќе го држи засекогаш.

Прочитај повеќе