АКТУЕЛНИ ВЕСТИ


Зошто треба „душекџии“, а не „јорганџии“?

Само во три земји од Балканот може сеуште да се сретне терминот „јорганџии“ кои во далечните 60-години од минатиот век го воспоставиле дел од „српските“ новинари што едноставно на „своја рака“ погрешно го превеле зборот „колчон“ што нема никаква врска со „јорган“-„едредон“

Прочитај повеќе